❤ASSALAMUALAIKUM❤
RESEPI SARDIN MASAK LEMAK
Lauk ni aku makan 2 tahun lepas masa pregnant Hanan. Tapi kali ni tak pregnant pun cuma teringin sangat dah lama tak makan. hehehe
Aku tak tau pulak sardin dalam tin ni boleh buat masak lemak, mula-mula aku ingat ikan sardin mentah tu. Tapi aku tak guna sardin tin, aku guna sardin paket ni. lagi sedap dari dalam tin. yang penting halal dan buatan malaysia. promote gitewww... hehehehe
Bahan-Bahan Sardin Masak Lemak
Cili Api 5 biji
Cili Merah 2 biji
Bawang Merah sebiji
Bawang Putih 5 ulas
Halia Sebesar ibu jari
Semua ni aku potong-potong je dan tumis
Santan
Sardin
Mula-mula aku asingkan dulu sardin dan kuah nya, masuk sikit-sikit so boleh budget lah rasa masam kuah tu korang nak macam mana
Dah elok masak bawang cili yang ko tumis tu masukkan ikan sardin tanpa kuah tu
pastu masukkan santan sikit-sikit. ikut lah nak lemak macam mana, aku masukkan sikit air nak bagi berkuah
masukkan kuah sardin sikit-sikit sampai cukup rasa kat lidah ko. kalau nak masam boh ler semua, kalau tak asal cukup jela. kacau perlahan sampai mendidih. Siap.
Serve dengan telur dadar makan nasik panas-panas..! fuh. terangkat tau!! confirm bertambah korang makan.. hehehehe
Mirzal, kael, Hanan, laju makan. suka aku tengok. hihihih
Aku ada good news nak share dengan korang.
In shaa Allah, soon aku akan keluarkan Homemade Lip Balm. Organic and Handcrafted infuse with Essential Oil. Aku sendiri yang buat. bancuh tangan lagi tau, tak melibatkan penggunaan mesin.
Follow IG @elementorganik rapat-rapat.
Blend oil juga aku akan keluarkan jenis travel and trial pack. Mini Size and Murahhhh!!!
Facebook : Element Organik
Instagram : @elementorganik
Young Living Malaysia
Young Living Selangor
Shaklee Sungai Buloh
No comments:
Post a Comment